FULLBRIGHT

Prof. Ikbala Ćatić dobitnica Fulbright stipendije za izvrsnost i postignuće u nastavi (Fulbright Teaching Excellence and Achievement—Fulbright TEA)

Profesorica Ikbala Ćatić je dobitnica cijenjene Fulbright stipendije za izvrsnost i postignuće u nastavi za 2020.-2021.g. (Fulbright Teaching Excellence and Achievement—Fulbright TEA) te je povodom toga provela period od 13. septembra do 29. oktobra 2021.godine u SAD-u, u saveznoj državi Ohio gdje je imala priliku prisustvovati predavanjima na Kent State univerzitetu iz tri predmeta: Medijska pismenost, Informacione tehnologije, te Planiranje časova u nastavi. Pored predavanja, prof. Ćatić je radila na izradi projekata iz sva tri predmeta sa kolegicama i kolegama iz 11 zemalja svijeta, prisustvovati i održavati časove Engleskog jezika u lokalnoj školi, povezati učenike kojima predaje u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji sa učenicima pomenute američke škole, družiti se sa profesorima Kent State univerziteta te držati govor kao predstavnica kolega stipendista pred zvaničnicima Vlade SAD-a po okončanju programa.

Ovaj prestižni program stipendiranja realizira se u organizaciji i pod sponzorstvom Vlade Sjedinjenih Američkih Država, a proces izbora kandidata obavlja se preko Ambasade SAD-a.