Perspektivni sportisti

Nedim Bečić


Nedim Bečić od 2013. godine aktivno trenira košarku u KK KOŠ. Do sada je učestvovao na mnogobrojnim međunarodnim i domaćim takmičenjima i turnirima. U selekciji minibasket zajedno sa svojim timom osvojio je prvo mjesto u Ligi Kantona Sarajevo 2014/15 godine. U periodu od 2015. do 2018. godine u selekciji pioniri tri puta je osvajao drugo mjesto u Omladinskoj ligi. Od 2019. godine igra za juniorski tim kluba koji se takmiči u Ligi Kantona Sarajevo. Od 2019. godine igra i u seniorskom timu KK KOŠ koji učestvuje u takmičenjima A-2 lige - Jug KS BiH. U okviru međunarodnih takmičenja posebno se izdvajaju turniri u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji na kojima je ekipa u kojoj je igrao postigla značajne rezultate. 


Jasmina Strujić


Jasmina Strujić trenira hip-hop u Plesnom klubu "Astorija" već više od tri godine. Učestvovala je na mnogim takmičenjima, od kojih joj je najveći uspjeh Državno prvenstvo u modernim plesovima, na kojem je osvojila dva zlata u kategorijama hip- hop solo junior i hip-hop grupa juniori. Jasmina kaže da je ples za nju bio ljubav na prvi pogled i s ponosom ističe da je ono čime se bavi savršen spoj umjetnosti i sporta, koji zahtijeva saradnju uma, srca i tijela, te može probuditi emociju u ljudima. Najveća želja joj je predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Red Bull Dance Your Style battleovima, kao i svim većim takmičenjima, pogotovo battleovima, jer oni u njenom srcu imaju posebno mjesto. 


Eldar Hadrović


Eldar Hadrović se atletikom bavi od novembra 2016. godine. Postigao je mnoštvo značajnih rezultata u skakačkim disciplinama. Od svih zlatnih i srebrnih medalja koje je osvojio, Eldaru je lično najdraža bronzana medalja sa Državnog prvenstva za mlađe juniore održanog na Stadionu Koševo.

Eldar je relativno kasno, sa skoro punih 16 godina, počeo trenirati i rukomet. U februaru 2019. je prisustvovao prvom treningu, ali je poprilično brzo napredovao i sada u ekipi igra na poziciji desnog krila. Takmiči se u Omladinskoj ligi za 2002. godište, u kojoj se ekipa Vogošće prošle godine, nakon dugo vremena, uspjela plasirati u završnicu državnog prvenstva i zauzeti sedmo mjesto.

Još jedan značajan turnir održan je u Beogradu na kojem je Eldarova ekipa zauzela peto mjesto. Pored Omladinske lige takmiči se i u Prvoj ligi Federacije kao član Vogošće 2.

Eldar ističe da je zaista divno iskustvo to što se sa 16 godina takmiči sa ljudima koji se već profesionalno bave rukometom. 


Ali Tanović


Ali Tanović, član Vaterpolo kluba Mladost od 2014. godine, u proteklih pet godina, kao kapiten svoje ekipe, odigrao je 50 zvaničnih utakmica i postigao 55 golova. U tom periodu takmičio se na prvenstvima Kantona Sarajevo, te na prvenstvima i kupovima BiH.

Najveći uspjesi su mu osvajanje Kantonalnog prvenstva 2017. godine, drugo mjesto na Prvenstvu BiH 2018. godine te drugo mjesto na Kupu BiH 2016. Treba istaći i da je dva puta bio najbolji strijelac ovih takmičenja te da je 7. 2. 2019. godine proglašen najprespektivnijim vaterpolo igračem Kantona Sarajevo.

U 2019. godini zabilježio svoje prve nastupe za seniore (prvi tim) u Kupu Federacije. Njegova ekipa je 08. 12. 2019. osvojila ovo takmičenje te se tako plasirala u finale kupa BiH koje će se održati u Banjoj Luci.

Za U-14 reprezentaciju BiH odigrao je osam zvaničnih utkamica, a za U-16 reprezentaciju igrao je već tri puta. U 2017. godini je sa U-14 reprezentacijom nastupio na Memorijalnom turniru "Darko Čukić" u Beogradu, takmičenju koje predstavlja nezvanično svjetsko vaterpolo prvenstvo za kadete. Osim za reprezentaciju BiH izvan svoga kluba nastupio je dva puta za Selekciju Grada Sarajeva.


Harun Ibrica
Harun Ibrica od svoje osme godine aktivno trenira u Džudo klubu Braća Lukač. Do sada je učestvovao na mnogobrojnim međunarodnim, državnim, federalnim i kantonalnim takmičenjima i osvajao medalje. Na Međunarodnom takmičenju u Sarajevu 2015. godine osvojio je drugo mjesto. Ostvario je zapažene rezultate na takmičenju u Sloveniji, Dubrovniku, Makarskoj kao i na takmičenju za federalnog prvaka u Mostaru 2017. godine. Nosilac je smeđeg pojasa.


Salih Hasanbegović


Salih Hasanbegović alpsko skijanje trenira 11 godina u “SK Bjelašnica”. Četiri puta je bio državni prvak. Osvojio je preko stotinu diploma i medalja. Učestvovao je na mnogim medunarodnim takmičenjima. Kandidat je za EYOF koji će se održati u Sarajevu 2019. godine.


Amar Đurović
Amar Đurović je stonoteniser od svoje sedme godine. Počeo je u stonoteniskom klubu “Aladža-A”, u kojem i danas trenira i ostvaruje dobre rezultate. Nekoliko godina je trenirao i u stonoteniskom klubu “Stad”. Nastupio je na brojnim takmičenjima te pojedinačno i ekipno ostvario dobre plasmane. Po izboru Sportskog saveza Kantona Sarajevo za 2013. godinu, Amar je izabran za najperspektivnijeg sportistu u dobi između osam i osamnaest godina za oblast stonog tenisa. Na Međunarodnim igrama opštinskih reperezentacija osnovnih škola održanim u Makedoniji oktobra 2016. godine, Amar je osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Na Balkan Club CUP održanom u Sloveniji februara 2018. godine, Amar je izborio bronzanu medalju. Na ekipnom Državnom prvenstvu do 18 godina održanom u januaru 2018. osvojio je bronzu. Kao reprezentativac je u junu 2018. godine učestvovao na Balkanskom prvenstvu za mlade. Na sportskim susretima sarajevskih gimnazijalaca “Gimnazijada” Amar je osvojio ekipno prvo mjesto kako za 2017. godinu, tako i za 2018. godinu.Također je učestvovao na “Medresijadi” koja je održana u oktobru 2018. i svojoj školi obezbijedio prvo mjesto. Trenutno je u Top 8 najboljih juniora u BiH.


Bakir Čičak


Bakir Čičak svoju boksersku karijeru započinje početkom 2014. godine u BK “Novi Grad”. Od samog početka bio je primijećen kao izuzetan tehničar. Prvi nastup imao je u oktobru 2016. godine u ligi BSFBIH. Nakon osvojenog prvog mjesta, nastavlja pobjednički niz u ligi, te u martu 2017. godine zauzima prvo mjesto na Državnom prvenstvu održanom u Brčkom. Bakir je imao mnogo mečeva tokom 2017. godine, ali se ističe borba u Mostaru na prvom Federalnom prvenstvu, gdje je osvojiotreće mjesto. Na prvenstvu 2018. godine bio je drugoplasirani, a na Državnom prvenstvu 2018. u Sarajevu među 90 boksera zauzeo je 2. mjesto. 


Benjamin Ahmedbegović
Benjamin Ahmedbegović je član Atletskog kluba "Sarajevo".

Iako se okušao u nekoliko sportova i, između ostalog, trenirao košarku trenirao četiri godine, njegova istinska sportska ljubav je atletika. Nosi dres Atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine i predstavlja svoju državu na velikim takmičenjima.

Bio je pobjednik velikog broja atletskih mitinga, ali najveće uspjehe je ostvario na Državnom prvenstvu BiH, gdje je u disciplini 100m ostvario prvo mjesto, i Evropski festival atletike, gdje je u disciplini 80m zauzeo 15. mjesto. Također nosi titulu vice-prvaka BiH na 300m. Na dvoranskom Državnom prvenstvu BiH u disciplini 60m zauzeo je treće mjesto.

Jedan od Benjaminovih ciljeva je da kao sprinter predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Olimpijadi i takmičenjima na svjetskoj razini.


Ibrahim Đonko


Ibrahim Đonko je aktivan član i takmičar Taekwondo kluba Novi grad Sarajevo od 2008. godine. Član je A tima od 2014. godine, od kada je i član reprezentativac Bosne i Hercegovine u taekwondou.

U toku prethodne godine je zabilježio značajne rezultate: 1. mjesto na Kantonalnom prvenstvu, 2. mjesto na Federalnom prvenstvu BiH, 3. mjesto na Državnom prvenstvu u BiH (sve u kategoriji juniora - 48 kg), te na Balkanskom prvenstvu od 5. do 8. mjesta i isto tako na G turniru Croatia Open.

Aktivan je član i takmičar u Plivačkom klubu Bosna Sarajevo još od 2008. godine. Osvajač je više medalja na plivačkim mitinzima u Bosni i Hercegovini, kao i na državnim prvenstvima (Ljetno državno prvenstvo BiH, juli 2017. - 2. mjesto).

U septembru 2017. godine ostvario je izuzetan sportski rezultat – završio je jedini BH trijatlon Kulin-ban, te time ostvario prvo mjesto u kadetima u BH trijatlonu.


Nejra Sipović


Nejra Sipović, majstor karatea crni pojas 1. dan, reprezentativka je Bosne i Hercegovine i takmičarka Karate kluba „Ippon“, državna viceprvakinja u karateu u borbama, osvajačica 170 medalja i 20 pehara u borbama i katama na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Najznačajniji rezultati: 2. mjesto Državno prvenstvo Bugojno, 1. mjesto Hungarian Tatami Cup, Budimpešta - Mađarska, 1.mjesto Pljevlja Open, Pljevlja - Crna Gora, 1. mjesto Roda Cup, Beograd - Srbija, 1. mjesto Bihać Open, 5. mjesto World Karate Championship Umag, Umag - Hrvatska, 2. mjesto Noć šampiona Bijeljina, 1. mjesto TK-a Open, Tuzla, 2. mjesto Čitluk Open, Čitluk, 1. mjesto Zenica Open itd.

Nejra Sipović je na 20. balkanskom karate šampionatu u Brežicama (Slovenija) u decembru 2019. godine postala viceprvakinja Balkana u kategoriji borbe juniorke. Takmičenje je bilo kvalifikacionog karaktera, te se Nejra plasirala i na predstojeće Evropsko prvenstvo koje će se održati u Budimpešti u februaru 2020. god. 


Denin Lunja
Denin Lunja je, nakon što se oprobao u različitim sportovima, u septembru 2017. godine na prijedlog prof. Meline Čelik-Bojičić počeo aktivno trenirati atletiku u Atletskom klubu „Sarajevo“. Za kratko vrijeme postigao je dobre rezultate, što ga je motivisalo da još više i ozbiljnije trenira. U 2018. godini postao je viceprvak Bosne i Hercegovine na najtežoj sprinterskoj disciplini 400m s preponama. Neki od njegovih rezultata su: prvak BiH na ekipnom prvenstu za mlađe juniore 2018. godine, prvak BiH na 4x100 za mlađe juniore, 3. mjesto na međunarodnim Jadranskim susretima 2017. godine, te na školskim takmičenjima: prvak Atletskog kupa srednjih škola općine Stari Grad u disciplini 400m, 2. mjesto na Medresijadi na 200m za 2017. godinu, 3. mjesto na Medresijadi na 800m za 2018. godinu i 3. mjesto 4x100 Atletski kup. S obzirom na to trenira kratak period, nada se da ću u narednoj godini još više napredovati, a posebno se raduje što je dio ekipe AK „Sarajevo“ koja je prvak BIH u juniorskoj konkurenciji za 2018. godinu. 


Nejla Karić

Nejla Karić je članica Gradskog kluba vodenih sportova Sarajevo i plivačka seniorska reprezentativka. Deset godina se aktivno bavi plivanjem. Trenira na Olimpijskom bazenu Otoka dva puta dnevno.

Odlična je učenica s primjernim vladanjem. Svojim trudom, radom, upornošću i svakodnevnim odricanjem postiže izvanredne sportske rezultate. Učestvovala je na mnogobrojnim plivačkim mitinzima i međunarodnim takmičenjima, uključujući Evropsko seniorsko prvenstvo u malim bazenima u Danskoj, Evropsko juniorsko prvenstvo u Izraelu te Svjetsko juniorsko prvenstvo u Americi.

Na ljetnom i zimskom državnom prvenstvu postala je juniorska i seniorska četverostruka prvakinja BiH u disciplinama 200,400,800 i 1500m slobodnim stilom.

Na Balkanskom juniorskom prvenstvu održanom u Sofiji, Bugarska 2017. zabilježila je izvanredne rezultate. Postala je balkanska prvakinja na 200m slobodnim stilom i viceprvakinja Balkana na 400 m slobodnim stilom. Tada je oborila juniorski i seniorski rekord BiH na 800m slobodnim stilom.

Na Balkanskom juniorskom prvenstvu 2018. održanom u Sarajevu osvojila je bronzanu medalju na 800m slobodnim stilom.

U svojoj bogatoj kolekciji ima 620 medalja i devet pehara.


Alma Šehić (alumnus)
Alma je članica klizačkog kluba „Olimp“ Sarajevo. Klizanjem se počela baviti u svojoj petoj godini, a već od naredne godine aktivno učestvovala na takmičenjima. Prvi nastup imala je u Ljubljani 2005. godine, kada je kao petogodišnjakinja nastupila u najmlađoj konkurenciji Chicks Girls. Već 2007. godine, pod najboljim uslovima za trening i uz angažman trenera, ostvarila je zapažene rezultate: drugo mjesto u Beogradu, četvrto u Celju, te drugo u Ljubljani, na najjačem nakmičenju u to vrijeme - Tivoli Cupu. Iste godine na otvorem prvenstvu BiH, takmičenju Sarajevo Open, na kojem su učestvovali klizači iz svih zemalja iz okruženja, bila je prvoplasirana. Zbog slabih uslova za treniranje narednih godina u Sarajevu, nije se mogao očekivati neki rezultat, ali Alma je redovno učestvovala na takmičenjima u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Srbiji i BiH. Za sve to vrijeme bila je prvakinja Bosne i Hercegovine u svojim starosnim kategorijama. Zimske raspuste provodi vrijedno trenirajući, jer je to jedini period kada u Sarajevu imamo ledenu plohu, a dio ljetnih raspusta u organizaciji kluba ide na pripreme, najčešće u Sloveniju. Kruna Alminog dugogodišnjeg zalaganja je učešće na EYOWFu 2015. godine u Montafonu, Voralberg, čime je postala članica olimpijske porodice. Pored takmičenja, učestvovala je na svim manifestacijama koje su se održavale na ledu u Sarajevu. Najznačajnije je bilo obilježavanje 30. godišnjice od održavanja Olimpijskih igara u Sarajevu, odnosno učešće na reviji „30“ zajedno sa olimpijskim pobjednicima iz 1984. godine, Torvill i Dean. Sve ove godine ima status perspektivnog sportiste Kantona Sarajevo. 


Lamija Medošević (alumnus)
Lamija Medošević pohađa IV razred PBG-a. Trenira deset godina u Gradskom klubu vodenih sportova Sarajevo. Kao član juniorske i seniorske reprezentacije predstavaljala je BiH na prvim Evropskim igrama Baku (2015), Evropskom juniorskom prvenstvu Mađarska (2016) i Izrael (2017), kao i Svjetskom juniorskom prvenstvu USA Indiana (2017), Evropskom seniorskom prvenstvu Danska (2017) te Mediteranskim igrama Španija (2018). Planira studirati i plivačku karijeru nastaviti u SAD-u. 


Abdulah Sarajlić (alumnus)

Abdulah je učenik četvrtog razreda. Trenira taekwon-do od 2006. godine i osvojio je 42 medalje na turnirima širom Balkana, od kojih je 21 zlatna, deset srebrnih i 12 bronzanih. Na Državnom prvenstvu 2016. i 2017. godine osvojio je zlatne medalje u borbama, pojedinačno i ekipno. Također, bio je prvoplasirani na Državnom prvenstvu u kick boxu 2017. i 2018. godine.

U svom klubu koji broji više od stotinu članova tri godine drži titulu najuspješnijeg takmičara među vršnjacima. Godine 2015. bio je jedan od nosilaca Plakete za najperspektivnijeg sportistu Kantona Sarajevo.

U januaru 2017. godine položio je crni pojas 1. dan. Član je Taekwon-do reprezentacije Bosne i Hercegovine. Godine 2017. je predstavljao BiH na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj, a 2018. na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. 


Hana Vranac (alumnus)
Članica je Streljačkog kluba "Sarajevo" od 2014. godine i članica prve postave ženske ekipe, višestrukih prvakinja BiH, u disciplini vazdušna puška 10m, u kategoriji seniorki, juniorki i kadetkinja, te prvakinja međunarodnih takmičenja. U pojedinačnom plasmanu, zauzela je peto mjesto na prvenstvu BiH u kategoriji seniorke, kao najmlađi učesnik, prvo mjesto na prvenstvu BiH kao kadetkinja, treće u seniorskoj i drugo u juniorskoj kategoriji na posljednjem turniru, prva i druga mjesta na bh. turnirima, kao i učešće na međunarodnim turnirima. Hana kaže da je nakon početne nezainteresovanosti za treninge, magnetnu draž streljaštva pronašla „u neopisivom osjećaju kada za tebe, dok si u stavu, s puškom u ramenu i okom iza dioptera ne postoji ništa na svijetu. Apsolutna smirenost i uravnoteženost, i jedino što ti streljaštvo dozvoljava da razmišljaš jesu koncentrični krugovi, potez prsta na obaraču i ispraćaj metka. Za taj su osjećaj vjerovatno zaslužni treneri Edin i Nedžad Fazlija, vrhunski strijelci, koji nas dižu do zvijezda i spuštaju dublje od dna, kada je to potrebno, ali bez obzira na sve, podrška su i možda sam streljaštvo odabrala baš zbog toga što sam osjetila da se neko bori za mene, kao pojedinca i fokusira se na izgrađivanje mene kao sportiste i ličnosti.“


Samra Ivazović (alumnus)
Streljački klub Sarajevo djeluje od 1948. godine i za sve vrijeme postojanja, aktivnog i uspješnog djelovanja, iz svojih redova u reprezentacijama bivše države poslao je preko 70 strijelaca. Medalje su osvajali na svjetskim, evropskim, mediteranskim i balkanskim prvenstvima. U Školu streljaštva koju ovaj klub organizuje još od 1960. godine Samra se uključila u augustu prošle godine. Prvi takmičarski nastup Samra je imala na takmičenju "Dani općine Centar i Kantona Sarajevo" u kategoriji serijska vazdušna puška, gdje je u ženskoj konkurenciji osvojila prvo, te u ukupnom plasmanu 2. mjesto. Također, na istom je takmičenju učestvovala još jednom - prvi put u kategoriji vazdušna puška standard. Samra ističe da su u planu učešća na takmičenjima i postizanje što boljih rezultata, što će joj, nada se, omogućiti da stoji rame uz rame s najboljim bosanskohercegovačkim strijelcima kao što su njeni treneri i ostatak SK porodice. 


Samir Selimović (alumnus)
Posebnu naklonost u svijetu sporta Samir je pokazao prema karateu. Tokom prethodne takmičarske sezone 2015/2016. učestvovao je i ostvario zavidne rezultate na sljedećim takmičenjima: Evropsko prvenstvo: 5. mjesto, Evropsko prvenstvo za seniore do 21. godinu do 80 kg; Balkansko prvenstvo: 3. mjesto, seniori do 80 kg; prvenstva u BiH: 1. mjesto, prvenstvo Bosne i Hercegovine, seniori do 80 kg; Turniri G kategorije: World President Cup: 9 – 16. mjesto, seniori do 80 kg; Serbia Open: 9 – 16. mjesto, seniori do 80 kg.


Alina Ahmedbegović (alumnus)
Učenica III razreda, reprezentativka BiH, Alina Ahmedbegović trenira plivanje već sedam godina i postiže značajne rezultate. Sportsku karijeru započela je u Gradskom klubu vodenih sportova „Sarajevo“ gdje i danas vrijedno trenira i radi. Za plivanje je, kao jedan od najzahtjevnijih sportova, potrebno dosta odricanja i discipline. Već dugi niz godina Alina je svako jutro u bazenu od 6 sati ujutro nakon čega ide u školu, a pored sedmičnih 18 sati treninga u bazenu tu su i suhi treninzi i teretana. Alina broji preko 300 medalja i 7 pehara. Više puta je bila nosilac titule prvakinje države i kantona u juniorskoj te seniorskoj kategoriji u disciplinama: 400 i 800 metara slobodno, 400 i 200 metara mješovito kao i 100 i 200 metara delfin stilom. Najveći uspjeh predstavlja 10. mjesto u disciplini 400 metara slobodno na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj kao i sama činjenica da je više puta proglašena za najuspješniju takmičarku.


Medin Paldum (alumnus)
Naš učenik Medin Paldum karateom se bavi od trećeg razreda osnovne škole. Ozbiljnije bavljenje ovim sportom započeo je prelaskom u Karate klub „Novi Grad“, u kojem je član posljednje tri godine. Osvojio je više od 60 medalja na međunarodnim takmičenjima u Bosni i Hercegovini, kao i drugim balkanskim zemljama, pa i šire. Također je osvojio i tri državne medalje, a vjerovatno najveći uspjeh predstavlja osvojeno sedmo mjesto na Balkanskom prvenstvu u Bugarskoj. Nosilac je majstorskog zvanja – crni pojas 1. DAN i član juniorske kumite (borbe) karate reprezentacije Bosne i Hercegovine, u čijem sastavu će na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku braniti boje naše domovine.


Dino Čengić (alumnus)
Dino je učenik drugog razreda i perspektivni sportista. Iza nenametljivosti njegove prirode krije se snažan sportski duh koji je svoje puteve vezao za različite plivačke discipline. Na Plivačkom mitingu “Mladi za Mlade“ ostvario je 3. mjesto u kategorijama 50 m slobodno i 50 m leđno. Učestvovao je na Plivačkom mitingu „Mladost“ – Zagreb i osvojio 5. mjesto na 100 m slobodno. Na "VI Kup Novi Grad 2015" osvojio je 1. mjesto – 200 m leđno, 3. mjesto – 100 m slobodno, te 2. mjesto - 100 m leđno. Na Centralnom evropskom prvenstvu za kadete Mađarska ostvario je sljedeće rezultate: 10. mjesto - 50 m slobodno (ušao u finale trke među 50 takmičara), 5. mjesto 4x100 m slobodno (član štafete reprezentacije i rekord BiH), što je najjveći uspjeh reprezentacije BiH. Na Međunarodnom novogodišnjem plivačkom mitingu ostvario je 2. mjesto - 50 m slobodno, 3. mjesto - 100 m slobodno, 4. mjesto - 100 m leđno. Na Sarajevo aquatics 2016 osvojio je 2. mjesto na 50 m slobodno i 4. mjesto na 50 m leđno. Na Državnom prvenstvu 2016 bio je drzavni prvak u kategoriji 4x100 m, te osvojio 3.mjesto na 50 m slobodno, na 200 m mix i na 50 m leđno. Na nedavno održanom takmičenju „Sarajevo s ljubavlju 2016“ bio je prvoplasirani u kategoriji 200 m leđno i drugoplasirani na 50 m leđno. Pored rezultata Dino je višestruki rekorder BiH u svim štafetnim trkama, rekorder Kanotna Sarajevo na 200 m i 100 m leđno kao i nosilac brojnih medalja na takmičenjima u BiH i u regionu.


Nihad Hrbat (alumnus)
Nihad trenira plivanje i ostvaruje izuzetne rezultate. Iako se u ovoj školskoj godini odlučio više posvetiti školi i ispitima u Cambridge međunarodnoj školi, te nije mnogo izostajao s nastave, nije mu manjkalo sportskih uspjeha. Na ljetnom državnom prvenstvu u 2015. godine osvojio je: prvo mjesto i zlatnu medalja u štafeti 4x200m kraul (gdje su oborili i državni rekord za 13 sekundi za mlađe juniore i juniore) te prvo mjesto i zlatnu medalju u štafeti 4x100m kraul. U individualnim disciplinama Nihad je osvojio: drugo mjesto i srebrnu medalju na 200m mix i treće mjesto i bronzanu medalju na 400m kraul. Na kantonalnom talmičenju Nihad je sa štafetom 4x200m kraul osvojio prvo mjesto.


Related Articles