Niz sportskih uspjeha učenika Prve bošnjačke gimnazije

Učenici naše škole su tokom prethodnog mjeseca nizali medalje u različitim sportovima:Ahmed Mulalić, učenik III razreda, je 27. februara osvojio dvije zlatne medalje na Prvenstvu u džudu Federacije Bosne i Hercegovina u kategoriji juniora i seniora čime je stekao uslov za učešće na državnom prvenstvu koje je održano 5. marta u Bijeljini za kategoriju seniora na kojem je Ahmed osvojio zlatnu medalju i postao državni seniorski prvak u kategoriji do 60 kilograma. U aprilu ga očekuje i juniorsko državno prvenstvo na kojem mu želimo puno sreće i uspjeha. Ahmed Mulalić je kadetski državni prvak za prošlu godinu, a ova medalja je Ahmedovo osmo državno zlato.

Arslan Mulalić, učenik I razreda naše škole Prve bošnjačke gimnazije je na istom Prvenstvu FBiH u kategoriji kadeta osvojio prvo mjesto i stekao uslov za učešće na državnom prvenstvu koje će biti u aprilu. Nadamo se da će potvrditi titulu državno kadetskog prvaka od prošle godine i postići zapažene rezultate i u juniorskoj kategoji u kojoj je na Federalnom prvenstvu osvojio treće mjesto. Arslan Mulalić je izabran za najperspektivnijeg sportistu  Kantona Sarajevo za 2020. godinu.  Džudom se aktivno bavi od četvrte godine života i osvojio je brojne medalje na domaćim i međunarodnim turnirima, a tri puta je bio državni prvak i više puta se okitio bronzanim medaljama na državnom nivou. 

Osman Hadžić, učenik II-1 odjeljenja, je učestvovao na Zimskom državnom prvenstvu u plivanju. Osman je nastupio u četiri discipline (400 m slobodnim stilom, 400 m mješovitim stilom, 1500 m slobodnim stilom i 200 m slobodnim stilom). U sve četiri discipline je isplivao svoja najbolja vremena, osvojio četiri zlatne medalje i time postao četverostruki državni prvak.

Hana Hajdarpašić, učenica III-c odjeljenja je  uzela učešće na „Omega kupu“ održanom 26. februara 2022. godine u  Hali sportova "Ranko Žeravica" u Srbiji. Na turniru je prisustvovalo više od 770 takmičara iz 58 klubova i iz 7 različitih zemalja. Predstavnici Taekwondo kluba "Victory" su nastupali ispred tima Federacije Bosne i Hercegovine i ostvarili fantastične rezultate. Hana Hajdarpašić je osvojila treće mjesto u kategoriji do 62 kg.

 
Slika
Slika
Slika