Warning: A non-numeric value encountered in /home/bosnjackagim/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

PROF. DR. ALMASA ODžAK POSJETILA NAŠU ŠKOLU

Prof. dr. Almasa Odžak je učenica prve generacije Prve bošnjačke gimnazije, a trenutno je  vanredna profesorica na Prirodno-matematičkom fakultetu kao predmetni nastavnik na  Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu.

Svoj put karijere je obogatila brojnim seminarima, stručnim radovima, konferencijama kao i naučno-istraživačkim radovima. Objavila je dvadeset naučnih radova u međunarodnim časopisima te je koautorica dva univerzitetska udžbenika.

U četvrtak 16.12.2021., profesorica Almasa je posjetila Aktiv matematike naše škole sa željom da predstavi nedavno objavljenu zbriku koju je izradila u koautorstvu sa još dvije profesorice. Zbirka pod nazivom “ Zbirka zadataka iz analitičke geometrije sa osnovama teorije“ je namijenjena učenicima srednjih škola i studenata prve godine fakulteta. Prof. Almasa je poklonila članicama Aktiva matematike komplet knjiga i biblioteci Prve bošnjačke gimnazije pet primjeraka nove zbirke.

 
Slika
Slika
nslv