UČENICI PBG OSVOJILI TREĆE MJESTO NA EKIPNOM ŠAHOVSKOM PRVENSTVU SREDNjIH ŠKOLA

Šahovski savez Kantona Sarajevo, pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja,

nauke i sporta je realizirao i drugi dio projekta „Pojedinačno i ekipno prvenstvo učenika osnovnih i srednjih škola KS“. Za tehničku organizaciju zaslužni su ŠK „Alpong“, ŠK „Sarajevo“ i OŠK „Junior“.

Na ekipnom natjecanju koje se odvilo u subotu 6.11.2021.  u Richmond Park College učestvovalo je 16 ekipa osnovnih i 14 srednjih škola. Našu školu su predstavljale dvije ekipe i to: Ekipa 1- Tarik Gazija i Nedim Bečić te Ekipa 2 – Bakir Činjarević i Ayša Nil te Nihad Mandžo kao rezerva.

Učenici naše škole su pokazali iznimnu požrtvovanost i borbenost kao i umijeće znanja i vještina u ovoj igri. Dokaz tome je i finalni rezultat. Ekipa 1, Tarik Gazija i Nedim Bečić,  iz naše škola je, nakon pet kola, zauzela treće mjesto i osvojila bronzanu medalju kao i pehar za školu. Prvo mjesto je osvojila Druga gimnazija, a drugo mjesto Medicinka škola.

Važno je napomenuti da, iako Ekipa 2,  koju su činili Ayša Nil i Bakir Činjarević, nije osvojila medalju, igrom je itekako doprinjela osvajanje plasmana na način da je svojim uspjehom slabila suparničke ekipe.

Čestitamo našim učenicima na ovom iznimnom rezultatu!

 
Slika
Slika
Slika