KLUBOVI I TAKMIČARSKI PROGRAM

U okviru realizacije vannastavnih aktivnosti naša škole nudi širok izbor klubova  kroz koje učenici osjećaju jaču povezanost sa profesorima i drugim učenicima škole.

To je mjesto susreta različitih generacija učenika škole, od prvog do četvrtog razreda, gdje pronalaze zajednička interesovanja i pokazuju svoje talente.

Zajedničkim radom sa profesorima, voditeljima klubova, nastoje kreirati konkretne proizvode kojima predstavljaju školu, putovati, obilježavaju bitne događaje i procese, a uz sve to razvijaju svoje talente i prevazilaze svoje strahove.

Drugi dio učenika uživa u takmičenjima, adrenalinu koji ona donose, iščekivanju rezultata, upoznavanju izvrsnih vršnjaka širom države koji i sami imaju slične afinitete. Za takve učenike, unutar 24 kluba koje broji naša škola, razvili smo i Program za takmičare. Škola stipendira učenike takmičare, nagrađuje ih i za njih kreira posebne aktivnosti jer su to učenici koji će graditi budućnost i mijenjati svijet na bolje. Pri tom će promovisati i Školu i njene vrijednosti dugoročno u svom radu, biti kolegijalni i fer na takmičenjima, te graditi jake veze sa svojim vršnjacima s kojima će, u budućnosti, sarađivati na zajedničkim projektima.