Svečani prijem učenika prvog razreda

Učenici pristižu na vrata školske aule, čuje se veseli žamor učenika i školska himna…

Ovako je danas otpočeo svečani doček učenika prvog razreda u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji.

“Nemojte dozvoliti da vas pandemija COVID-19 obeshrabri, kao što nije ni grupu entuzijasta 1995. godine kada su se okupili oko ideje otvaranja škole, što je tada bilo nezamislivo. Budite hrabri kao ta grupa entuzijasta, nemojte da vas pandemija pokoleba na vašem putu sticanja znanja“, ovim riječima je direktorica Prve bošnjačke gimnazije Emela Mehmedspahić iskazala dobrodošlicu učenicima prvog razreda.

Direktorica je predstavila svoje saradnike kao i nastavni kadar Prve bošnjačke gimnazije koji će ovim učenicima i njihovim roditeljima biti podrška narede četiri godine. Učenicima se obratila i pedagogica škole, Sabrija Mehmedović, ohrabrujući ih na marljivo učenje i druženje sa drugarima na način na koji je to moguće u toku pandemije.

Pored pedagogice, učenicima su se obratili i zamjenica direktorice prof. Belma Alihodžić, školska psihologinja, prof. Đema Voloder-Nadarević, koordinatorica Cambridge International School Emira Trako-Džuho, prof. Njemačkog jezika Mirsada Kekić-Huskić, prof. Informatike Velid Džambegović kao i njihovi razrednici prof. Nezira Lopo, prof. Nina Šeremet-Pepa, prof. Melina Čelik, prof. Emina Tucaković i prof. Alem Kadrić.

Svim našim učenicima i njihovim roditeljima želimo sretan početak nove školske godine!

nslv