Warning: A non-numeric value encountered in /home/bosnjackagim/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Maturska svečanost

Ispratili smo još jednu generaciju maturanata.

Maturska svečanost i dodjela diploma maturantima 23. generacije Prve bošnjačke gimnazije i 14. generacije Cambridge International School održana je 21.06. 2021. uz poštivanje važećih epidemioloških mjera i prenos uživo za roditelje i članove porodica maturanata. Voditeljica ceremonije bila je Lejla Hadrović, učenica 21. generacije Prve bošnjačke gimnazije.

Na ceremoniji su dodijeljena priznanja za najbolje učenike ove generacije.

Ponosi 23. generacije Prve bošnjačke gimnazije su:

1.Adna Herak

2.Naida Hadžić

4.Iman Veljan

5.Amila Ferhatović

6. Vedad Hatić

Učenica  generacije 2017.-2021. godine u Curriculumu A Prve bošnjačke gimnazije je Iman Korić.

Ponosi 14. generacije Curriculuma B Cambridge International School su:

1.Amina Hromić

2.Faruk Imamović

3.Denin Lunja

4.Ajla Šačić

Učenik generacije 2017.-2021. godine Curiculuma B Cambridge International School je Haris Junuzović.

Znajući da je za jedan narod najbolje da obrazuje svoje mlade naraštaje, prvi predsjednik republike  BiH rahmetli Alija Izetbegović, odlučio se na osnivanje fonda koji će imati za zadatak da pomaže djelatnost obrazovanja, nauke, kulture, ekonomske, finacijske, i socijalne sigurnosti Bošnjaka, uz napomenu da se prihodi fonda koriste u svrhu obrazovanja i materijalnog pomaganja učenika i studenata. Našim učenicima generacije Fond Bošnjaci je dodijelio stipendiju za prvi ciklus studija.

Posebno priznanje dajemo i onima  koji u toku četverogodišnjeg školovanja nisu napravili ni  jedan izostanak. U  ovoj generaciji to su maturantice Azra Žunić I Nusreta Sužanj.

Naša škola njeguje i jedno posebno priznanje kojim se sjećamo naše drage profesorice Safije Oković,  prve koordinatorica Cambridge International School. Ovim priznanjem nagrađujemo učenika koji je ostvario najbolji ukupni zbir procentualne uspješnosti na međunarodnim IGCSE i AS/A LEVEL  ispitima. Ove godine priznanje „Safija Oković“ dodijeljeno je Amini Hromić.

Mi u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji ne nagrađujemo samo učenike nego i profesore. Maturanti 23. generacije Prve bošnjačke gimnazije i 14. generacije Cambridge International School ove godine priznanje “Profesoru s poštovanjem” dodijelili su Edini Ildi Lokvančić, profesorici Engleskog jezika.