Warning: A non-numeric value encountered in /home/bosnjackagim/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Državno takmičenje u informatici

U svijetu obilježenom tehnologijom, informatičko znanje predstavlja odličan temelj za razvoj društva i lični i zajednički napredak.

Stoga i mi u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji posvećujemo mnogo pažnje ovom predmetu, te učenici izučavaju različite oblasti informatike kroz redovnu nastavu u Curriculumu A, međunarodni Cambridge program u Curriculumu B i C i informatičke klubove u kojima oni najbolji imaju priliku svoje znanje podići na viši nivo i okušati se u različitim informatičkim izazovima.

Jedan takav izazov bilo je i Državno takmičenji iz informatike (BHOI). Takmičenju su prethodile tri kvalifikacijske runde održane tokom mjeseca maja. U kvalifikacijskim takmičenjima kao predstavnici naše škole učestvovali su Bakir Činjarević i Muhamed Bećirović. Bakir Činjarević, koji se za takmičenje pripremao uz pomoć profesora Erola Terovića, uspješno se plasirao na Državno takmičenje, osvojivši 12. mjesto u kvalifikacijskim takmičenjima. Na Državnom takmičenju, održanom 05.06. i 06.06.2021. u Drugoj gimnaziji, bio je 17. sa osvojenih 140 bodova.  Čestitamo Bakiru i želimo mu još mnogo uspjeha.