Warning: A non-numeric value encountered in /home/bosnjackagim/public_html/plugins/system/helix/core/helix.php on line 548

Fabella Revera

Naši učenici Nejla Bektić, Dalia Beridan i Anur Delić uz podršku profesora Dženane Delić-Hujdur i Elmedina Musića

su u sklopu svog amaterskog srednjoškolskog filmskog društva “Hantraga” organizovali online projekat “Fabella revera” za osnovnoškolce.
Projekat se održao putem platforme Zoom kroz dvije radionice na kojima su Dalia i Nejla prezentovale osnove fotografije. Jedan od osnovnih motiva projekta je bio da potakne slobodno predstavljanje mišljenja njegovih učesnika, o raznim temama. Kroz projekat ,,Fabella Revera” odlučili smo pokazati kako, na još jedan način, mladi mogu doprinijeti svojim mišljenjima, pričama, kritikama i iskustvima društvu, te da ih ne treba zanemarivati, nego podsticati.

Uz pomoć studenata sa Univerziteta Texas iz Austina (SAD), osnivača projekta “Art Without a Frame”, učesnici su učestvovali diskusijama o psihičkim i fizičkim granicama, te uz Anurovu podršku pristupili samostalnom zadatku kreiranja videa od 30 sekundi na temu “Slavimo kreativnost”. Učesnici su prisustvovali i predavanju mladog pisca Mirnesa Omerovića koji je dao uvid u svoj kreativni proces i ohrabrio mnoge da se okušaju u slikovitom opisivanju emocija.

Zahvaljujemo se učenicima osnovnih škola na učešću i radujemo se nekom novom susretu.