Uručene nagrade i priznanja najboljim gimnazijalcima prve BBI Lige pregovaranja

Svečanom ceremonijom uručenja nagrada i priznanja završen je prvi ciklus takmičenja „BBI liga pregovaranja“.

Prvo mjesto u okviru BBI program liderstva i izvrsnosti i nagradu od 1.500 KM te zlatnu plaketu sa replikom novca kralja Tvrtka iz 14. stoljeća, osvojio je Eldar Hadžović iz Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo.

Drugoplasirani je Haris Junuzović, dok je treće mjesto osvojio Alen Šahinpašić, također iz Prve bošnjačke gimnazije. Oni su dobitnici novčanih nagrada od 1.000, odnosno 500 KM i srebrene plakete s replikom srednjevijekovnog bosanskog novca koje je izradio sarajevski Zlatar Juvelir Sofić Fahrudin & Šehić Elmir.

Nagrade i priznanja za najbolje pregovarače, svih 16 finalista, sinoć su u Hotel Europe Sarajevo uručili Naida Hota-Muminović, ministrica predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d.

„Osim vrijednih novčanih nagrada za svih 16 finalista, kroz BBI program liderstva i izvrsnosti, našim mladim ljudima želimo omogućiti da studiraju i obavljaju praksu na najboljim svjetskim univerzitetima, u Americi, Australiji... . cilj nam je da ovo postane platforma za buduće bh. lidere, ali lidere koji su aktivni u društvenom životu, koji volontiraju i rade za dobrobit zajednice.“, izjavio je između ostalog Bukvić, dodajući kako se nada da će ovaj pilot projekat biti proširen i na sve škole i univerzitete u BiH.