Naša Džejlan osvojila je drugo mjesto

Kako smo i ranije pisali, naši učenici ove godine učestvovali su u projektu „TVSA mladima“

, pišući radove na temu vršnjačkog nasilja i korupcije. Učenica Hana Hadžić gostovala je, u okviru projekta, u emisiji „Sarajevska špica“ u ponedjeljak, 14. decembra. Hana je govorila o svom eseju zanimljivog naslova -  Gospodar Bijes - u kom je dala svoj osvrt na probleme vršnjačkog nasilja. Istakla da je vršnjačko nasilje ozbiljan društveni problem o kojem moramo razgovarati, a na kraju razgovora Hana je poručila da ne mrzimo, već volimo: „U sebi imamo i jedno i drugo, na nama je da probudimo ono bolje. Pokušajmo.“ Emisiju možete poslušati ovdje.

Nakon Haninog, gostovanja, u utorak, 15. decembra, u emisiji su proglašeni i pobjednici takmičenja. Naša Džejlan Ždralović osvojila je drugo mjesto u kategoriji radova o temi „Vršnjačko nasilje“. Džejlan se predstavila esejem „Determinante nasilja među vršnjacima“. Žiri je istaknuo da je rad mlade autorice vrlo dobro koncipiran i da je temu vršnjačkog nasilja uspio prikazati na jedan ozbiljan, a u isto vrijeme kreativan i zanimljiv način.

Čestitamo Džejlan i želimo joj još mnogo autorskih uspjeha. Posebno smo ponosni kada naši učenici svoje stavove izražavaju na pravi način i kada se njihov glas čuje. To je prvi korak ka velikim promjenama koja njihova generacija treba da napravi.

Hana Hadzic