Physics Brawl 2023

Physics Brawl 2023

Na međunarodnom online takmičenju Physics Brawl, koje je održano 22. novembra 2023. godine, nastupili su učenici Prve bošnjačke gimnazije u sedam timova takmičeći se na nivou primjerenom njihovom uzrastu.

Rješavajući zadatke tri sata, koliko je trajalo takmičenje, odmjerili su snage sa učenicima iz cijelog svijeta iz općeg znanja iz oblasti fizike kao i učeničke vještine rješavanja problemskih zadataka. Timovima su se u online okruženju postavljala pitanja koja su postajala sve teža kako se takmičenje primicalo kraju.

Ponosni smo na veliki broj prijavljenih učenika te na vještine rada u timu koje su pokazali. Jedan takmičar, dijeleći svoja iskustva, izjavio je: „Bila mi je čast biti dio Physics Brawl takmičenja već drugu godinu zaredom. Usvojila sam dodatno znanje iz oblasti fizike i nove vještine koje mogu primijeniti u daljem školovanju. Volim se takmičiti u ovakvom okruženju, jer ne samo da je zanimljivo to što sam sa svojim prijateljima sudjelovala već su nam profesorica Aida Agić-Hadžić i škola obezbijedili tako lijep i ugodan ambijent za vrijeme takmičenja da nije preostalo ništa drugo do upotrijebiti znanje za postizanje što boljeg rezultata. Hvala Gimnaziji i profesorima koji nam permanentno pružaju šanse za rad i napredak u nauci. “

Učesnici Physics Brawla u ovoj školskoj godini bili su: Azra Kurić, Ahmed Zaimović, Damir Pudarić, Kerim Poturak, Tarik Agić, Hana Matrić, Sukejna Hodžić, Ibrahim Muraspahić Kokor, Hamza Hajrić, Imran Tabaković, Sara Balenović, Annur Mešić, Nađa Hadžiabdić, Ema Klapuh, Azra Planja, Emira Imamović, Belma Granilo, Mia Lončarević, Latif Abazi, Tarik Lokmić, Imran Šeta, Haris Cocalić, Selina Bošnjaković, Bilal Hećimović, Zehra Kazazić, Ibrahim Lopo, Amila Zaimović i Rabija Serdarević.

{gallery}23/fiz{/gallery}

Related Articles