Posjeta Američkom kutku

Posjeta Američkom kutku

Date:

U srijedu, 17. 5. 2023. godine, učenici I-a su u pratnji profesorice engleskog jezika Edine Ilde Lokvančić i prof. Amine Šabić posjetili Američki kutak

u Sarajevu gdje su imali priliku prisustvovati predavanju gospodina Michaela Ahna koji je govorio o temi „Heritage Month of Asian Americans, Native Hawaiians, and Pacific Islanders".

Učenici su sa predavačem razgovarali o različitosti, njenoj esenciji, kako je prepoznati, te kako je prihvatiti. Gospodin Ahn kao i učenici Prve bošnjačke gimnazije su podijelili svoja lična iskustva naglasivši time različite perspektive društava iz kojih dolaze.

Učenici su izrazili svoje zadovoljstvo činjenicom da obrazovna ustanova koju pohađaju prihvata i vrednuje pojedince koje dolaze iz različitih sredina te da osigurava da se svi osjećaju jednako i cijenjeno.

Učenici su naučili da različitosti vrijedan alat za razvoj ličnog i društvenog razvoja te podsjetili da prihvatanje različitosti širi naše vidike, pouspješuje individualno i zajedničko sazrijevanje i obogaćuje naše društvo u cjelosti.

{gallery}amk{/gallery}