Promocija knjige „Na strani čovječnosti“

Promocija knjige „Na strani čovječnosti“

Promocija knjige „Na strani čovječnosti“ autorice Ajše Hafizović-Hadžimešić održana je 9. 3. 2023. godine u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji.

Direktorica Gimnazije Emela Mehmedspahić otvorila je promociju. Uslijedila su obraćanja majki iz Srebrenice. Publika je čula dirljivo obraćanje majke Munire Subašić, predsjednice Udruženja „Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa“, te majke Ramize Gurdić. Sve vrijeme promociju su pratile slike u pozadini o aktivnostima i borbi majki Srebrenice za pravdu i istinu, pokazujući njihove susrete s mnogim zvaničnicima i političarima u svijetu. Na kraju se prisutnima obratila i autorica Ajša Hafizović-Hadžimešić. U knjizi, čiji je izdavač Udruženje “Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa”, objavljeni su intervjui sa sudijama, tužiteljima, istražiteljima Tribunala, kao i djelatnicima Međunarodne komisije za nestale osobe i drugih.

Hor i orkestar Gimnazije predvođen prof. Lidijom Bešo uzeo je učešće u ovoj promociji. Sam program promocije osmislile su prof. Belma Alihodžić i prof. Remzija Hurić-Bećirović.

Po završetku promocije zainteresirani su mogli kupiti knjigu i dobiti potpis autorice.

Related Articles