Maturska svečanost

U Domu mladih, 20.6.2022. god., održana je maturska svečanost 24. generacije Prve bošnjačke gimnazije i 15. generacije Cambridge International School.

 Tu noć je slavilo 75 maturanta Curriruluma A, 48 maturanata Curriculuma B i 2 učenika Curriculuma C. 

Svjedodžbe maturantima su uručile razrednice Leila Hamzagić Kovačević, Belma Ibišević, Azamela Nezović, Remzija Hurić-Bećirović i Dženana Delić Hujdur. Roditelji, staratelji, veliki broj zvanica i gostiju imali su priliku da upoznaju učenike generacije i ponose generacije, a to su:

Učenik generacije CA: Fatih Žgalj

Učenik generacije CB: Amna Fejzić

Ponosi generacije CA: Bakir Ganić, Nejra Vraneš i Alija Delić

Ponosi generacije CB: Sibel Hadžimušović, Naida Smajlović, Zerina Muftić, Adna Maslo, Jasmina Strujić, Amina Hajrić i Nedim Bečić.

Našim najuspješnijim maturantima Fond „Bošnjaci“ dodijelio je stipendiju za prvi ciklus studija.

Posebno priznanje „Safija Oković“ dodjeljeno je učenici Amini Hajrić, a Priznanje za četverogodišnje pohađanje nastave bez izostanka Sukejni Busuladžić i Bakiru Ganiću. 

Priznanje nastavničkog vijeća Prve bošnjačke gimnazije za izuzetne rezultate u obrazovno-odgojnom radu, primjernom vladanju i odličnom uspjehu iz svih nastavnih predmeta tokom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja dobili su Nedžma Kadrić, Fatih Žgalj, Sukejna Busuladžić, Amina Katica, Adna Mršo, Maid Nezović, Alija Delić, Talha Zlatar, Bakir Ganić, Bakir Žujo, Amna Fejzić i Sibel Hadžimušović, a posebno priznanje Nastavničkog vijeća Prve bošnjačke gimnazije za promoviranje vrijednosti i ideja škole dodjeljeno je učenicima Ajli Čosić i Faruku Softiću.

Priznanje za aktivnost, kreativnost i posebno zalaganje u projektima nagrađeno je 16 učenica i učenika, a dodjeljena su i Priznanja za uspješno djelovanje u vannastavnoj oblasti. 

Priznanje „Profesoru s poštovanjem“ dodjeljeno je profesorici Leili Kovačević Hamzagić.

Školsku dovu su čitali Bakir Žujo, Amina Hajrić i Ubejd Topuz. 

Poklon-pjesmu maturantima izveli su Harun Čovčić i Iman Škamo uz pratnju članova hora i orkestra gimnazije.

Scenario i režiju pripremile su Emela Mehmedspahić, Lidija Bešo i Amina Šabić, dirigentica Lidija Bešo, video-spot generacije Amer Sofradžija, tehničku podršku je dao Elmedin Musić, a voditeljica programa je alumnistica Lejla Hadrović. 

Za kraj, direktorica gimnazije Emela Mehmedspahić se obratila maturantima, a završetak školovanja je obilježen izvedbom pjesme Gaudeamus i bacanjem kapa.

Čestitamo maturantima!