Prva bošnjačka gimnazija se predstavila na Sajmu srednjih škola KS

U ponedjeljak, 25.05. na platou ispred BBI Centra, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS, Naida Hota Muminović otvorila je drugi jednodnevni Sajam srednjih škola Kantona Sarajevo.

Ovaj sajam imao je za cilj upoznati učenike koji završavaju deveti razred osnovne škole te njihove roditelje sa programima i zanimanjima koje nude srednje škole. Učenici Prve bošnjačke gimnazije su zajedno sa svojim profesoricama predstavili Školu u najboljem svjetlu. Interesantni ogledi, komunikacijske vještine, pjesma i lijep osmijeh krasili su štand broj 7 i privukli mnogobrojne zainteresovane osnovce. Naši dragi učenici drugih i trećih razreda oba kurikuluma koji su i samo prije samo dvije godine bili „sa druge strane štanda broj 7“ govorili su o Prvoj bošnjačkoj gimnaziji i  Cambridge međunarodnoj školi, o svojim iskustvima, te o svim prilikama koje im ova Gimnazija pruža. Kroz nagradnu igru i komunikacijske vještine uspjeli su zadobiti simpatije zainteresiranih osnovaca koji će, nadamo se, uskoro postati dio PBG porodice.

Zahvaljujemo se učenicima Adinu Frljak, Ajri Joldo, Esadu Sejtarija, Esmi Jakupović, Esmi Suljević, Hatidži Bevrnja, Mirnesu Omerović, Nejli Bektić, Anuru Delić te Tariku Agiću na angažmanu i zalaganju, kao i profesorima koji su se potrudili organizovati sve: prof. Aida Agić Hadžić, prof. Mirela Mulić, prof. Belma Ibišević, prof. Emira Trako-Džuho, prof. Amina Šabić i prof. Elmedin Musić te tehničkom osoblju bez kojih ništa u našoj školi ne bi bilo moguće, našem čika Nailu i čika Sakibu.

 
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika