OBAVJEŠTENJE

Poštovani profesori, učenici i roditelji,

kao što je bilo i očekivano Ministar za obrazovanje, nauku i mlade donio je odluku da će se nastava, usljed trajanja pandemije i vanrednog stanja u državi, do daljnjeg odvijati online.

Ostajemo posvećeni mjerama zabrane i ograničenja kretanja kako bismo dali svoj doprinos u sprječavanju rapidnog širenja novog Corona virusa, čime ćemo neposredno pomoći rizičnim kategorijama stanovništva i zdravstvenim radnicima.

Zajedno ćemo pronaći optimalne načine redukcije gradiva i obima zadataka, fokusirajući se samo na ono što je bitno za dalje obrazovanje kada se prilike normaliziraju.

Kako se situacija sa širenjem Covid19 virusa rapidno mijenja, a mnoge škole su do daljnjeg produžile obustavu nastave, Cambridge je donio odluku o obustavi ispitne sezone maj-juni 2020. (što uključuje sve IGCSE, ICE, AS/A Level ispite i AICE diplomu), a sve u cilju zaštite učenika i nastavnika.Svjesni da su učenici vrijedno radili i spremali se za svoje ispite, te da bi neopravdano mogli ostati zakinuti zbog novonastale situacije, Cambridge je odlučio da će prijavljenim učenicima izdati ocjene i certifikate. O tačnom načinu kako će izvesti te ocjene, Cambridge će blagovremeno obavijestiti škole.U proteklom periodu Cambridge je dijelio mnoge prigodne resurse koje su naši profesori koristili kako bi unaprijedili svoje online podučavanje. Iako smo svi zaokupljeni naporima da očuvamo obrazovni sistem funkcionalnim, u ovim trenucima ističemo da smo zadovoljni i sretni što naša pripadnost mreži Cambridge međunarodnih škola donosi takve blagodati za naše učenike i profesore.