OBAVJEŠTENJE

Poštovani roditelji i učenici,

U skladu sa Odlukom Vlade Kantona Sarajevo i Uputstva Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo od 11.03.2020. godine, obavještavamo vas da će se u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji, u periodu od 12.03. – 25.03.2020. godine provoditi online nastava.

Otkazuje se održavanje manifestacije „Dan otvorenih vrata“ u planiranom terminu, te se do daljnjeg odgađa pripremna nastava za eksternu maturu, koja se u prostorijama Prve bošnjačke gimnazije održava u organizaciji Udruženja Alumni PBG, a o čemu će Udruženje roditeljima dostaviti detaljniju informaciju.

Odgađa se do daljnjeg održavanje svih planiranih manifestacija, takmičenja i aktivnosti koji se organizuju u prostorijama Prve bošnjačke gimnazije.

Učenici će kontinuirano dobijati obavještenja od svojih razrednika i koordinatora, uobičajenim načinima komunikacije.

Kako bismo u trenucima proglašene pandemije zarazne bolesti zaštitili zdravlje naše djece pozivamo roditelje i učenike da postupaju odgovorno i odgode sve proslave i druženja, te prate i uvažavaju preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i JU Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Uprava Gimnazije