Obilježavanje Dana škole

Obilježavajući Dan škole, 30. septembar svake godine provodimo u obilasku znamenitosti naše lijepe domovine. Već tradicionalno, svaka generacija ide posjetiti jedan od naših gradova.

Tako su i ove godine učenici prvih razreda obišli Tuzlu, gdje su posjetili kompleks Panonskih jezera i arheološkog naselja,memorijalni kompleks/šetalište Slana banja, spomenik iz Drugog svjetskog rata i Agresije na BiH 1992-95, između ostalog i groblje žrtava sa Kapije, jezera do Centralnog gradskog parka, te Kapiju (mjesto stradanja tuzlanske mladosti 25, maja 1995. godine) i Trg slobode (najveći trg u BiH).

U okviru posjete Visokom, učenici drugih razreda obišli su izletište i tunele Ravne. U pratnji stručnih vodiča učenici i profesori su obišli labirint i iskopine u okviru bosanskih piramida, upoznali se sa dosadašnjim otkrićima i saznanjima, kušali vodu iz tunela, vidjeli artefakte... Nakon toga su u pratnji profesora obišli jezgru kraljevskog grada Visokog, te vidjeli najznačajnije historijske i kulturne tačke u gradu.

Treći razredi bili su u Mostaru. Obišli su znamenitosti grada u užem jezgru, Muzej Hercegovine u sklopu kojeg je i spomen kuća Džemala Bijedića, MUM Mostar, te Muzej Stari Most.

Učenici četvrtih razreda posjetili su Tešanj. Učenici i profesori su posjetili znamenitosti Tešnja u pratnji stručnih vodiča. Značajna mjesta posjete bili su Eminagića konak, Ferhat-begova džamija i Tvrđava.