„Let's do it-milion sadnica za 1 dan“

U subotu, 20.10.2018. godine, u Šabićima na Bjelašnici pod motom „Let's do it – milion sadnica za jedan dan“ upriličena je akcija sadnje drveća pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta BiH, USAID-a i Ambasade SAD-a. Akcija je ujedno sprovedena i na različitim lokalitetima širom Bosne i Hercegovine.

Članovima kluba Life-link pridružila se i jedna grupa učenika prvih razreda u pratnji prof. Mirele Mulić i prof. Emire Trako-Džuho. Na ovaj način realiziran je dio sati predviđenih Programom društveno korisno učenje, ali i pokazana svjesnost o tome da njihova i naša budućnost zavise od današnjeg djelovanja ljudi po pitanju okruženja.

Učenici su bili podijeljeni u grupe, a svaka je imala zadatak posaditi 30 sadnica. Svjesni činjenice da čovjek može živjeti bez hrane pet sedmica, bez vode pet dana, a bez vazduha pet minuta, učenici su pozitivno reagovali na praktičan rad u prirodi. Ova ih je akcija podsjetila da zaštitom okoline, čuvanjem i obnavljanjem prirodnih resursa, čuvamo prirodu za generacije koje dolaze.