Filmska radionica s režiserkom Aidom Begić

U četvrtak, 4.10.2018. godine, u biblioteci PBG-a je održana filmska radionica s Aidom Begić, režiserkom filma „Ne ostavljaj me“ . Nakon prisustva projekciji filma svih učenika naše škole kinu Cinema City početkom septembra, upriličeno je druženje učenika zainteresiranih za film, kao i učenika Dramskog, Literarnog i Novinarskog kluba s režiserkom filma Aidom Begić.

Učenici su imali priliku postaviti pitanja u vezi sa sadržajem i tematikom filma, likovima ali i saznati i naučiti pojedinosti o samoj produkciji i procesu nastanka i snimanja filma. Također su imali jedinstvenu priliku predložiti teme o kojima bi htjeli da se snimi film u budućnosti. Svi učenici koji planiraju upisati Akademiju scenskih umjetnosti imali su priliku saznati nešto više o tome kako kako pretočiti ideju u film spreman za publiku.

Sumirajući utiske, Tajra Šurković, amaterska glumica i maturantica, istakla je: „Radionica mi se svidjela jer sam imala priliku saznati sve o filmu, pojasniti značenja pojedinih scena, te dobiti pojašnjenje skrivenih simbola. Kao učenica zainteresovana za Akademiju, bilo mi je drago čuti iskustvo osobe koja je kandidat za Oskara, i koja je u redu najboljih bh. režiserki. Prikazala je emotivnu i za čovječanstvo tragičnu priču djece koja su ostala bez roditelja, za koju svi trebaju znati.“