Sarajevo business forum

Dvadeset učenika trećih razreda oba kurikuluma Gimnazije su u četvrtak, 26.04.2018. godine prisustvovali devetom Sarajevo business forumu održanom u prostorijama hotela "Hills" na Ilidži. Organiziran po uzoru na svjetske modele, forum je bio jedinstvena prilika za upoznavanje i umrežavanje ne samo poslodavca i uspješnih poslovnih figura regije već i mladih ljudi koji žele ubrzan razvoj i prosperitet kako naše tako i susjednih država.

Prvi panel je tematizirao turizam kao jedan od najvažnijih aspekata za razvoj svake moderne velesile. Stručni govornici i aktuelna pitanja doprinijeli su sveukupnom pozitivnom utisku i zaključku da je Bosna i Hercegovina zemlja prirodnih ljepota koja uz ispravne korake njenih stanovnika i investitora može postati itekako konkurentna turistička destinacija. Drugi panel je bio vezan za integraciju jugoistočne Evrope u EU lanac snabdijevanja, a treći za kapitalizaciju IT trendova i digitalne ekonomije.

Učenici su bili u mogućnosti upoznati se sa načinom rada jednog biznis foruma, slušati paneliste, prisustvovati B2B sastancima i time biti dio Foruma.