Učešće Dramskog kluba PBGS na XV festivalu srednjoškolskog teatra BiH

Članovi Dramskog kluba naše škole učestvovali su 19. aprila 2016. god. na XV festivalu srednjoškolskog teatra BiH u Travniku koji je organizirao Centar za dramski odgoj Mostar.

 

Predstavili su se predstavom „Kraljevstvo bosansko“ koja prikazuje sličice iz davne prošlosti naše zemlje, a koja je nastala za potrebe Projekta iz historije i historije jezika i književnosti „Kraljevstvo bosansko“.

Naši učenici prvi put su stali na daske pravog pozorišta i upoznali svoje vršnjake iz drugih krajeva naše države koji, kao i oni, gaje interesovanje i ljubav za pozorištem. Također su imali priliku o svome radu porazgovarati sa profesionalnim teatarskim radnicima - Ljubicom Ostojić, književnicom, dramaturginjom i scenaristicom, Seadom Đulićem, rediteljem Mostarskog teatra mladih, Sonjom Goronjom, glumicom Sarajevskog ratnog teatra i drugim, od kojih su dobili konstruktivne i korisne savjete.

Za učenike naše škole učešće na ovom Festivalu predstavljalo je neprocjenjivo i jedinstveno iskustvo, koje će, kako kažu, sa zadovoljstvom ponoviti. Učenike je vodila prof. Emina Tucaković.